Lees meer over Famagusta:

Famagusta, een prachtige stad in het oosten van Cyprus. De stad heeft een geschiedenis waar je u tegen zegt. Tijdens de middeleeuwen was Famagusta een belangrijke handelspost. De stad diende ook nog eens al vesting. De prachtige stadsmuren en middeleeuwse gebouwen zijn niet weg te denken uit het stadsbeeld.

De stad zelf biedt tal van bezienswaardigheden. Het is alsof de tijd hier stil heeft gestaan. De smalle straatjes en historische gebouwen brengen je terug naar de tijd van toen. Breng ook een bezoekje aan de kathedraal van de Heilige Nikolaas.

Het bruisende nachtleven en het ruim aantal clubs en restaurants maken de plek ideaal voor mensen die van uitgaan houden. Ga langs bij Club Deep of de Limelight Club.

Famagusta heeft zeer aangenaam weer met heerlijk warme zomers en niet strenge winters. De beste periode om deze stad te bezoeken is tussen mei en oktober.

De stad biedt verschillende eetgelegenheden waaronder verse zeevruchten en traditionele Cypriotische gerechten. Een aantal populaire restaurants zijn To Kazani, Ambiance restaurant en Kyrenia Taverna.

In conclusie is Famagusta de perfecte bestemming als je geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis en lekker eten wil proeven. Vergeet geen foto’s te schieten in deze prachtige stad!

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00