20 resultaten

Regio's


Lees meer over Tunesië:

Prachtige stranden, historische opgravingen en uitgestrekte woestijnen: Tunesië is een land met een bijzondere uitstraling. Het beschikt over iets mysterieus gecombineerd met de oudheid van het land. In totaal staan er negen indrukwekkende bezienswaardigheden in Tunesië op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Als zonliefhebber kun je terecht in één van de schitterende oostelijk gelegen kustplaatsen zoals Sousse met groene wuivende palmbomen en prachtige zandstranden. De stranden lopen langzaam af in zee waardoor Sousse een uitstekende keuze is als je met kinderen naar Tunesië wilt. Als je opgedroogd bent van de zee kun je binnen de stadsmuren van Sousse treden. In de kasba kun je een bezoek brengen aan het mozaïekmuseum met herinneringen uit de Romeinse Tijd.

Monastir is een gezellig kleine badplaats en evenals Sousse gelegen in het oosten van Tunesië in de golf van Hammamet. Je kunt hier niet alleen heerlijk relaxen aan het strand, maar er zijn ook tal van culturele bezienswaardigheden te bezoeken zoals de vestingmuur, het mausoleum van Bourguiba en het beroemde Palais de Congrèsen. Het is beslist de moeite waard om stranddagen af te wisselen met het bezichtigen van een van de vele culturele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het nationaal Bardo Museum van Tunis. Bezoek ook het oude deel van Tunis in de imposante medina, de oude binnenstad waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

Djerba, het schilderachtige eiland van Tunesië, moet zeker op jouw lijstje komen te staan. Van gave Street Art tot een helderblauwe zee omringd door parelwit zand en palmbomen, er is genoeg te zien en te doen. Bezoek authentieke stadjes met gezellige markten en geniet van de Afrikaanse cultuur.
Om echt in Arabische sferen te komen is het erg leuk om een kamelentocht te maken door de woestijn. Je gaat op bezoek bij echte nomaden. De gastvrijheid is meteen voelbaar, een heerlijke, maar mierzoete muntthee wordt voor je bereid terwijl je van een verhitte steen versgebakken platbrood geserveerd krijgt.
Voor de golfliefhebbers kent het land vele mooie, maar ook grote golfbanen die zeker ook voor de ervaren golfer een uitdaging vormen. Wanneer je gaat golfen in Tunesië kun je olijfbomen, dadelpalmen, maar ook herten tegenkomen op de baan. Zeker de moeite waard om hier te gaan golfen.

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00