Lees meer over Djerba en Zarzis:

Djerba en Zarzis zijn twee populaire bestemmingen aan de kust van Tunesië, gelegen aan de Middellandse Zee. Djerba is bekend om zijn prachtige stranden, zoals Playa Djerba en Playa Zarzis, waar bezoekers kunnen genieten van zon, zee en zand. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, met invloeden uit verschillende culturen. Zo was Djerba ooit een belangrijk handelscentrum voor de Feniciërs, en werd het later bezet door de Romeinen, de Arabieren en de Spanjaarden. Dit is terug te zien in de architectuur van het eiland, met bijvoorbeeld de oude stad Houmt Souk, met haar kleurrijke huisjes en smalle steegjes.

Naast de stranden is Djerba ook bekend om haar talloze historische bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oude stad Guellala, met haar prachtige pottery-museum. Ook kun je een bezoek brengen aan de Gorges de Chenini, een kloof met oude grottenhuizen en een prachtig uitzicht over het landschap.

Zarzis is een rustige badplaats met een prachtig, lang strand en helderblauw water. De stad heeft ook een aantal bezienswaardigheden, zoals de medina van Zarzis en het Sidi Salem-museum, waar bezoekers kunnen leren over de geschiedenis en cultuur van de regio.

Beide steden bieden ook tal van outdooractiviteiten, zoals golfen, duiken, snorkelen en windsurfen. Djerba heeft ook een actief nachtleven, met tal van bars en clubs waar bezoekers kunnen genieten van muziek en entertainment.

Al met al zijn Djerba en Zarzis ideale bestemmingen voor zowel zon- en strandliefhebbers als voor degenen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden van Tunesië. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan het strand of naar avontuur en cultuur, deze steden hebben voor ieder wat wils.

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00