Fly & Drive: Koningssteden Marokko

Maak kennis met het mooiste wat Marokko te bieden heeft! Verken onder meer de vier koningssteden: Rabat, Fès, Marrakech en Meknès en ervaar het prachtige gevoel waarbij al je zintuigen tegelijk worden geprikkeld. De middeleeuwse markten zijn nog steeds even levendig en kleurrijk als voorheen. Moskeeën, mausolea en paleizen vertellen hun verhaal. En op het Djemaa el Fna plein, het kloppende hart van Marrakech, waan je je in een echte duizend en een nacht sfeer. Laat je betoveren door het prachtige en mystieke Marokko!

Dag 1: Rotterdam – Marrakech naar het hotel (18 km)

Welkom in Marokko! Na de vlucht en aankomst op de luchthaven van Marrakech rijd je naar het hotel voor de eerste overnachting.

Dag 2: Casablanca (240 km)

Je neemt voor nu even afscheid van Marrakech en rijdt naar Casablanca voor een kort bezoek. Hier is er de mogelijkheid (als er geen dienst plaats vindt) om de imposante Hassan II moskee te bezichtigen. De moskee heeft een unieke locatie op de punt van een rotsachtige baai boven de oceaan en biedt plaats aan maar liefst 25.000 gelovigen. Bewonder de bijzondere houtsnijwerken en glinsterende schilderingen waarmee de enorme koepel is versierd. Overnachting in Casablanca.

Dag 3: Rabat - Volubilis - Fès (294 km)

Vandaag bezoek je de enige koningsstad aan de kust: Rabat. Deze meer dan 1000 jaar oude hoofdstad is rijk aan regeringsgebouwen en paleizen. Je ziet in deze stad onder meer het sfeervolle oude stadsgedeelte Oudaya en het rijk gedecoreerde mausoleum van Mohammed V. Na Rabat ga je terug naar de Romeinse tijd in de stad Volubilis. Neem hier een kijkje bij bezienswaardigheden als de Triomfboog, de Basilica, het Capitool en het mozaïek Diana en de Badende Nimfen. De dag eindigt in Fès, waar je de komende twee nachten verblijft.

Dag 4: Fès

Vandaag op het programma: Fès, de oudste Marokkaanse koningsstad. Deze stad ademt de middeleeuwen in Arabische stijl. In het historische Arabische stadsdeel Fès el Bali vind je de drukke medina, die is vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. Verdwaal in het doolhof aan kronkelige straatjes waar overal kruiden in verschillende kleuren hun geuren verspreiden. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken zijn de Bab Boujloud poort, de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee (de eerste universiteit van Marokko en 1 van de eerste universiteiten in de wereld) en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Een van de hoogtepunten is toch wel de indrukwekkende leerlooierij, waar op traditionele wijze
huiden worden gelooid en geverfd. Neem voordat je naar binnen gaat wel een takje munt mee voor het geval dat de sterke geur van het gelooide leer je teveel wordt!

Dag 5: Meknès - Beni Mellal (317 km)

Vanuit Fès gaat de reis door naar Meknès. Ook in deze stad is er weer volop de mogelijkheid om de toerist uit te hangen. Maak foto’s van bezienswaardigheden als de Bab Mansourpoort en het mausoleum van sultan Moulay Ismail. Hij was in de 17e eeuw heerser van de Arabische Alaoutïeten dynastie die Meknès koos als zijn nieuwe residentie. De sultan was met name bekend om zijn ongelofelijke bouwdrift. Bewonder de kazernes, paleizen, indrukwekkende poorten, stadsmuren, pakhuizen en ondergrondse gevangenissen. Deze heeft hij laten bouwen door ca. 30.000 dwangarbeiders en 150.000 elitesoldaten. Na de dood van de sultan en de daaropvolgende strijd tussen zijn zonen over de opvolging, raakte Meknès in verval. Ook werd de stad in 1755 getroffen door een hevige aardbeving. Begin 20e eeuw bliezen de Fransen de stad weer nieuw leven in. Na het bezoek aan Meknès rijd je door naar Beni Mellal, een stadje aan de voet van het Midden- Atlasgebergte. Deze moderne stad ligt midden tussen de vele sinaasappel- en olijfboomgaarden. Laat tijdens de busrit de uitgestrekte landschappen aan je voorbij gaan, van groene heuvels tot aan de droge woestijnvlaktes waar met ezels het land bewerkt wordt. Geniet van een mooie zonsondergang. Overnachting Beni Mellal.

Dag 6: Ouzoud - Marrakech (250 km)

Vanuit Beni Mellal rijd je dwars door cederwouden van het Midden-Atlasgebergte en via het stuwmeer van El Ouidane naar de prachtige watervallen van Ouzoud, waar het smeltwater uit het Atlasgebergte van zo'n 110 meter hoogte naar beneden klettert. Met een gids wandel je via trappetjes naar beneden en kun je de spectaculaire watervallen van onderaf bewonderen. Hierna wordt de weg terug naar Marrakech vervolgd. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten. Mocht er na aankomst in Marrakech tijd over zijn, dan wordt er vast al een eerste bezoek gebracht aan het bekende Djemaa el Fna plein. Het wemelt hier van de slangenbezweerders, kooplieden, muzikanten, acrobaten en sprookjesvertellers. De geuren en bedrijvigheid maakt dit een heel bijzondere plek. De komende twee nachten verblijf je in Marrakech.

Dag 7: Marrakech

In Marrakech kom je ogen en oren tekort. Deze okerkleurige stad heeft een prachtige ligging met zicht op de ruige, besneeuwde bergtoppen van de Atlas. Bezoek hier de weelderige tuinen met palmen, prachtige paleizen en probeer de vele minaretten te tellen. Je ziet onder meer de Saadische graven, de Majorelltuinen en het Bahiapaleis. Bijzonder is ook de Koutoubiamoskee, waar maar liefst 25.000 gelovigen tegelijk kunnen bidden. Uiteraard bezoek je ook het beroemde Djemaa el Fna plein. Werkelijk elke minuut van de dag bruist het er en ’s avonds is het alsof je in één grote openluchtshow terecht bent gekomen! Het door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen plein zal je versteld doen staan. Je vindt er acrobaten, drummers, waarzeggers, buikdanseressen en straatverkopers en vanuit de vele eetstalletjes komen de geuren van kruiden en Marokkaanse maaltijden je tegemoet.

Dag 8: Marrakech hotel naar de luchthaven (18 km) – Terugvlucht naar Rotterdam

Na een week vol indrukken is het tijd om deze te laten bezinken en je klaar te maken voor de transfer naar de luchthaven, waarna de terugvlucht volgt naar Rotterdam.

Algemeen

 • Fly & Drive
 • Reisduur is 8 dagen (7 nachten)
 • Vlieg- en rondreis met een huurauto (overnachtingen, hotel overnachtingen en huurauto zijn geregeld)
 • Fly & Drive rondreis zekerheid van GGTO (Garantiefonds) en VVKR (Beroepsvereniging)

Verzorging

 • Half Pension
 • 4 sterren hotels (landescatogorie)

Goed om te weten

Bij deze pakketreis is een huurauto inbegrepen. Bij aankomst op je bestemming staat de auto voor je klaar op de luchthaven. Op de dag van vertrek lever je de auto hier ook weer in. De reisleiding, aanwezig op de luchthaven, verwijst je naar het autoverhuurbedrijf en geeft je een welkomstenvelop. We verwachten daarom dat onze reizigers een geldig rijbewijs hebben en zelfstandig deze reis kunnen beleven. Tijdens onze reizen zie je veel: je kan alles op eigen tempo bepalen. Ook wissel je bijna dagelijks van accommodatie. Je moet er vanuit gaan dat het een zeer actieve reis zal zijn waar je veel bijzondere plekken gaat zien en ontdekken. We gaan er daarom van uit dat onze gasten zelfstandig kunnen reizen. Dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Handbagage + 20 kg Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
 • Autohuur 8 dagen
 • 7 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
 • Ontbijt, 1 x lunch (op dag 7) en 6 x diner (dag 1 t/m 6, veelal in buffetvorm)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding
 • Schadeverzekering ( CDW), lokale belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en extra bestuurder
 • Stadsbezoeken Casablanca, Rabat, Meknès, Fès en Marrakech
 • Tocht door het Midden-Atlas gebergte met het El Ouidane stuwmeer en de Ouzoud waterval
 • Bezoek aan de vroegere Romeinse stad Volubilis

Exclusief

 • Lunches
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Lokale gidsen
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Entreegelden
 • Upgrade autohuur
 • Autohuur tijdens de verlenging

Prijs

 • Vanaf 697,00 euro per persoon
 • Op basis van 2 personen per kamer
 • Prijs op voorbehoud van de veranderende vliegticket prijzen

Data

Dagelijks, let op tijdens vakantieperiodes kan de prijs hoger uitvallen.

Meer informatie?

Vul het contactformulier in of stel uw vraag telefonisch 010-842 04 63

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00