22 resultaten

Regio's


Noord Cyprus, ook wel bekend als de Turkse Republiek Noord-Cyprus, is een prachtige vakantiebestemming gelegen op het noordelijke deel van het eiland Cyprus. Het is een onontdekte parel met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat, talloze activiteiten, adembenemende bezienswaardigheden en diverse eet- en uitgaansgelegenheden.

Noord Cyprus is gelegen in de Middellandse Zee, ten noordoosten van Cyprus en ten zuiden van Turkije. Het eiland wordt omringd door kristalhelder water en heeft een prachtige kustlijn van ongeveer 370 kilometer.

Het klimaat in Noord Cyprus is mediterraan, wat betekent dat de zomers heet en droog zijn en de winters mild en regenachtig. De beste tijd om Noord Cyprus te bezoeken is van mei tot oktober, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de zon volop schijnt.

Noord Cyprus biedt een breed scala aan activiteiten voor alle soorten reizigers. Watersportliefhebbers kunnen genieten van windsurfen, kitesurfen, duiken en snorkelen langs de prachtige kustlijn van het eiland. Natuurliefhebbers kunnen wandelen in het Troodos-gebergte of het Karpaz-schiereiland verkennen, waar ze wilde ezels kunnen tegenkomen. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de rijke geschiedenis van het eiland door het bezoeken van de vele historische bezienswaardigheden en musea, zoals de St. Hilarion-burcht en het archeologisch museum van Gazimağusa.

Naast de historische bezienswaardigheden heeft Noord Cyprus ook een aantal andere indrukwekkende bezienswaardigheden. Het pittoreske havenstadje Kyrenia heeft een charmante haven met tal van restaurants en bars, evenals het iconische kasteel van Kyrenia. Het Bellapais-klooster is een ander hoogtepunt van Noord Cyprus en biedt een prachtig uitzicht op de omringende bergen en de kust.

Noord Cyprus heeft een breed scala aan eet- en uitgaansgelegenheden voor elke smaak en budget. Het eiland staat bekend om zijn traditionele Cypriotische keuken, met gerechten zoals meze, kleftiko en moussaka. Bezoekers kunnen genieten van deze lekkernijen in restaurants langs de kust of in de steden en dorpen van Noord Cyprus. Voor het nachtleven kunnen reizigers terecht in bars en clubs in steden zoals Kyrenia en Famagusta, waar ze kunnen genieten van livemuziek, dansen en drankjes.

In het kort is Noord Cyprus een prachtige vakantiebestemming met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat, talloze activiteiten, adembenemende bezienswaardigheden en diverse eet- en uitgaansgelegenheden.

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00