Lees meer over Oujda:

Oujda is de hoofdstad van de provincie Oriental in het oosten van Marokko.
Het klimaat in Oujda is aangenaam, met gemiddelde temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. In de zomermaanden kan het wel tot 35 graden Celsius worden, terwijl de temperaturen in de wintermaanden rond de 10 graden Celsius liggen. Oujda heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de stad milde winters en warme, droge zomers heeft.

De geschiedenis van Oujda gaat terug tot de tijd van de Feniciërs, die de stad gebruikten als handelspost. In de 19e eeuw werd Oujda bezet door Frankrijk, wat leidde tot de bouw van de huidige medina en de ontwikkeling van de stad tot een belangrijk handelscentrum.

Er zijn talloze bezienswaardigheden te bezoeken in Oujda, zoals het mooie park Lalla Aicha, de kathedraal van Oujda en het museum Dar Jamaï. Daarnaast biedt de stad ook tal van activiteiten, zoals het bezoeken van de souk (markt), het genieten van de prachtige natuur in de omgeving en het beoefenen van watersporten op het Meer van Oujda.

Er zijn talloze eet- en uitgaansgelegenheden te vinden in Oujda, van lokale restaurants en street food stalls tot trendy cafés en bars. Proef de heerlijke Marokkaanse keuken, met specialiteiten zoals tajine en couscous. Toeristen die Oujda bezoeken, zullen genieten van de relaxte sfeer en de vriendelijke bevolking van de stad. Er is voor ieder wat wils in Oujda, dus waar wacht je nog op? Plan nu je vakantie naar deze prachtige stad in Marokko.

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00