• Home
  • Servicepagina

Meest gestelde vragen

Hoe kan ik mijn reis wijzigen of omboeken?

Na een boeking kan het voorkomen dat er iets gewijzigd moet worden zoals de reisdatum, accommodatie of een andere reispartner. Wij proberen je in deze wensen zo goed mogelijk tegemoet te komen. Wij moeten natuurlijk wel rekening houden met de voorwaarden die bij jou reis gelden en ook meerkosten die hier uit voortvloeien moet rekening mee worden gehouden.
Wilt u iets wijzigen, dan kunt u of ons bellen of contact opnemen via het contactformulier.

Wat als ik mijn reis wil annuleren?

Om een reis te annuleren kan je kijken naar de annuleringsvoorwaarden in de algemene voorwaarden. Hier staat tot wanneer je de reis kunt annuleren. Op basis van jouw reis wordt bepaald of je recht hebt op een volledige of gedeeltelijke terugbetaling. Wij adviseren onze gasten om een reisverzekering af te sluiten.

Welke reisdocumenten en -papieren heb ik nodig om in coronatijd te reizen?

Momenteel zijn er geen restricties in onze bestemmingen als het gaat om corona. Mocht daar verandering in komen zijn er regels en reisdocumenten waar je rekening mee moet houden voor de desbetreffende bestemming. Je kunt op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken per bestemming zien welke documenten er nodig zijn voor zowel de heen- als terugreis.

Wat houdt een pakketreis precies in?

1. Wij zorgen voor de vlucht, zodat je veilig en met onze luchtvaartmaatschappij partner vliegt
2. Wij zorgen voor het verblijf in één van onze accommodaties onder een all-inclusive of halfpension formule van vier- of vijfsterrenhotels of -resorts
3. Wij verzorgen de transfers van de luchthaven naar het hotel en terug. Deze transfers worden georganiseerd en begeleid door onze agentschap ter plaatse.

Daarnaast hebben we altijd een meertalige reisleiding ter plaatse. Deze is de hele dag door telefonisch bereikbaar en informeert je na aankomst over het hotel, de omgeving, autoverhuur en de verschillende excursiemogelijkheden.

Wat betekent een all-Inclusive of een halfpension reisarrangement?

Onze Sultan Travel partner resorts en hotels bieden all-inclusive of halfpension reisarrangementen aan voor onze gasten.

Een all-inclusive formule betekent dat het ontbijt, middag- en avondeten inclusief zijn. Ook is er de hele dag door frisdrank beschikbaar en is er een snackmoment in de namiddag geregeld.

Het animatieteam van het hotel verzorgt een animatieprogramma voor jong en oud. Verder zijn sportactiviteiten (zoals fitness) en niet gemotoriseerde watersporten zijn inclusief. Bij elk hotel staat een uitgebreide beschrijving van de all-inclusive formule en dit is per accommodatie verschillend. Niet Inclusief zijn gemotoriseerde watersporten, wellness- en schoonheidsbehandelingen en excursies.

Maaltijden in het hoofdrestaurant vallen altijd binnen de all-inclusive formule, maar soms betaal je een toeslag voor een maaltijd in een van de andere restaurants of de à-la-carte restaurants op het resort. In de meeste hotels is een check-in voorzien vanaf 14:00 uur en een check-out vóór 12:00 uur.

Een halfpension-formule is in principe identiek aan een all-inclusive formule. Alleen is het middageten en zijn drankjes overdag niet inbegrepen.

Hoe lang is het vliegen naar onze bestemmingen?

Egypte: De vliegtijd naar Egypte bedraagt met een rechtstreekse vlucht gemiddeld 4,5 uur. Een directe vlucht naar Hurghada is 5 uur en Sharm El Sheikh 5 uur en 10 minuten.

Marokko: Naar Marokko vliegen duurt gemiddeld rond de 3,5 uur. Er kunnen enkele uren bij komen als je meerdere overstappen hebt tijdens de vlucht.

Turkije: Gemiddeld is het iets langer dan 3 uur en 15 minuten vliegen naar Turkije. Afhankelijk van de regio die je bezoekt en vanaf welke luchthaven je vliegt kan het wat langer of korter zijn.

Tunesië: Het is gemiddeld 3 uur vliegen naar onze verschillende bestemmingen binnen Tunesië. Djerba is het langste vliegen met 3 uur en 15 minuten.

De Emiraten: Met een rechtstreekste vlucht naar Dubai duurt het rond de 6 uur en 40 minuten.

De tijden hangen uiteraard ook af vanaf welk vliegveld je vertrekt en of je moet overstappen of een directe vlucht hebt.

Kunnen de aangegeven vluchttijden wijzigen?

De aangegeven vluchttijden zijn informatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Ze zijn dus nooit definitief en kunnen ook na de boeking nog wijzigen. Vliegmaatschappijen hebben het recht tot 24 uur voor vertrek wijzigingen door te voeren.

Hoelang duurt een reis van 8 of 15 dagen?

De duur van een reis wordt uitgedrukt in aantal dagen (van 8 of 15 dagen). Het kan voorkomen dat je in de avond vertrekt en in de ochtend terugkeert. Deze dagen gelden dan alsnog als twee volledige dagen en vallen daarmee onder de 8 of 15 dagen van de reis.

Wat zijn de kamertypes die worden aangeboden?

Sultan Travel biedt drie verschillende types kamers aan. Een eenpersoons, tweepersoons- of familiekamer.
Een standaard kamer wordt gebruikt door mensen die alleen reizen of voor met zijn tweeën. Voor een drie personen wordt een extra bed of opklapbed bijgezet, waardoor de ruimte kleiner wordt. Deze is ook beschikbaar voor een gezin met één kind.
Een familiekamer is een ruimere kamer. Deze kamers zorgen voor een comfortabelere vakantie voor grotere gezinnen.

Heb ik een visa nodig?

Voor het vertrek ontvang je van Sultan Travel de nodige documenten en informatie. Lees deze aandachtig door.

Egypte: Let op! Voor Egypte geldt er wel een visumplicht. Voor o.a. reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is er een visum benodigd voor Egypte. Ook minderjarige moeten beschikken over een visum.

Marokko: Om naar Marokko te reizen heb je geen visa nodig als je uit Europa komt.

Tunesië: Voor uw bezoek aan Tunesië is geen visum nodig.

Turkije: Visa voor Turkije zijn per 2 maart 2020 afgeschaft voor mensen met de volgende nationaliteiten: Nederland, België, Spanje, Polen en Verenigd Koninkrijk.

V.A. Emiraten: Onder andere Nederlanders verkrijgen een visum bij aankomst in de Emiraten. Deze is geldig voor een verblijf van 90 dagen en kan lokaal eenmalig verlengd worden met 30 dagen.

Als je beschikt over een Nederlands paspoort, of Belgisch paspoort, dan is het niet nodig om een visum aan te vragen om Dubai, Abu Dhabi of een ander emiraat in de Verenigde Emiraten binnen te reizen.

Reizigers met de Marrokkaanse en Turkse nationalteit en een Nederlandsverblijfsvergunning dienen alvorens de reis een visum aan te vragen.
Visumdienst kan uw toeristisch visum verzorgen voor reizen naar Dubai en Abu Dhabi.

Belangrijk: Nederlandse staatsburgers moeten in het bezit zijn van een internationale reispas of paspoort die geldig is tot minstens 6 maanden na jouw terugreis. Deze regels kan je op deze website

Krijg ik mijn geld terug bij een negatief corona-reisadvies?

Mocht het reisadvies vanuit de rijksoverheid komende zomer toch negatief zijn (code-oranje of code-rood) dan hanteren wij een Corona-garantie waarbij onze klanten hun geld terugkrijgen.

Mag ik een huisdier meenemen?

Vanuit onze organisatie is het niet mogelijk om huisdieren mee te nemen.

Kan ik een rolstoel meenemen?

Ja, ook mensen met een beperking kunnen meereizen met Sultan Travel. Vul het assistentie formulier in zodat wij tijdens de reis het nodige voor je regelen. We kunnen bijvoorbeeld assistentie op de luchthaven en in het vliegtuig regelen of zorgen dat je een aangepaste kamer krijgt.

Hoe zit het met de fooien?

Fooien zijn inherent aan bijna alle reizen. Houd rekening met ongeveer 5 euro per persoon per dag aan fooien voor bijvoorbeeld lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en hotelmedewerkers.
Je kunt een kleine fooi geven om je waardering te uiten aan iedereen die een goede service heeft verleent.

Wat is de lokale munteenheid?

Egypte: De munteenheid van Egypte is de Egyptische pond (EGP). Bankbiljetten zijn beschikbaar in biljetten van 0,25, 0,5, 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 EGP. Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Geld opnemen kan in Egypte met uw Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten. Vergeet alleen niet de pas in te stellen op wereldpas zodat de pas ook te gebruiken is buiten de Eurozone.

Marokko: De lokale munteenheid in Marokko is de Dirham (1 MAD = ± € 0,09 en 1 € = ± 10,75). De in- en uitvoer van de Marokkaanse dirham zijn verboden. Euro’s wissel je gemakkelijk ter plaatse en worden ook overal geaccepteerd. Kredietkaarten worden aanvaard in hotels, restaurants en winkels voor toeristen. Met een Visa kaart of Eurocard of Mastercard kun je geld opnemen uit de geldautomaten.

Turkije: De munteenheid is de Turkse lira. Overal vind je wisselkantoortjes om je Euro's om te zetten. De creditcard is een gangbaar betaalmiddel in Turkije. Geld opnemen kan in Turkije met uw Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten hiervoor hoeft de pas niet op wereldstand te staan.

Tunesië: De Tunesische dinar kan niet worden aangekocht eveneens is verboden om de me Tunesische dinars het land uit te nemen. Alle banken in Tunesië hebben pinautomaten door het hele land. De meeste pinautomaten in Tunesië accepteren zowel Visa als Mastercard creditkaarten en Nederlandse bankpassen met het Maestro logo. In bijna alle hotels en restaurants van Tunesië kun je met creditcard betalen.

V.A. Emiraten: De munteenheid is VAE-dirham (AED). We adviseren je om te wisselen bij een bank of een wisselkantoor en niet bij een hotel, die wisselen doorgaans tegen een ongunstigere koers. Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden geaccepteerd bij automaten met het logo dat op de pinpas staat. Vrijwel alle hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards.

Hoe is het klimaat in Marokko?

Egypte: Egypte heeft een echte woestijnklimaat met hele het zomers (mei tot oktober) en milde winters (november tot april). In de zomers kan het zelfs oplopen in sommige plekken tot 50°C. In de zomer kan de zee temperatuur wel bijna 30 graden zijn. De zomer in Hurghada stijgen de temperaturen overdag tot ruim boven de 30 graden.' 'S nachts kan het flink afkoelen en daalt de temperatuur met 10 tot 15 graden.

Marokko: Marokko geniet van een Middellands Zeeklimaat dat verschilt van streek tot streek. Aan de kust is het in de zomer warm en in de winter daalt de temperatuur nooit onder 10°C. In het binnenland geldt een continentaal klimaat: zeer warm in de zomer en koud in de winter.

Turkije: Aan het kustgebied in Turkije in de zomer wordt het erg warm. In het binnenland is het in de zomer nog warmer en kun je de Egeïsche zee opzoeken om een verfrissende duik te nemen. De temperatuur in Antalya al gauw oplopen tot 34 graden! Gedurende de zomer is de kans op neerslag vrij klein.

Tunesië: De beste maanden om naar Tunesië te gaan is april t/m november in deze maanden is het een heerlijke hete temperatuur en vrijwel geen neerslag. Juli is de warmste maand met 32°C en de koudste maand is 15°C in januari.

V.A. Emiraten: In Dubai en Abu Dhabi is het een subtropisch en woestijnklimaat. Het is altijd warm in deze emiraten. En is zelfs één van de warmste plekken op aarde met een gemiddelde temperatuur van 27,5°C. Verkoeling door de regen zal vrijwel niet voorkomen.

Welke taal wordt er gesproken?

Egypte: De officiële taal van Egypte is Arabisch. Door het toerisme is het land wel bekend met meerdere talen en Engels is van die talen veruit het meeste gangbaar.

Marokko: De officiële taal is het (Marokkaans) Arabisch en Tamazight (Berbers), maar met Frans kan je overal terecht omdat deze standaard op scholen in basisschool wordt gedoceerd.
Tegenwoordig spreken ook heel veel mensen Engels. Zeker in de toeristische oorden. In het noorden wordt naast Tamazight (Berbers / Tarifit) ook voor een deel Spaans gesproken.

Turkije: Turks is de enige officiële taal van Turkije. Daarnaast wordt er in Turkije ook Koerdisch, Arabisch, Armeens en Grieks gesproken. In de toeristische gebieden spreken veel mensen ook Engels of Duits.

Tunesië: De officiële taal in Tunesië is Arabisch. In de grote steden waar het toeristisch is wordt er over het algemeen ook gecommuniceerd in het Engels.

V.A. Emiraten: Arabisch is de officiële taal van de Emiraten en wordt door de meerderheid van de bevolking gesproken. Ook worden er talen gesproken als Perzisch, Frans en Engels.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Er is een bagage van maximum 23 kg toegestaan per persoon. Je mag ook een handbagage meenemen in het vliegtuig van maximum 6 kg.

Elektriciteit

Egypte: De netspanning in Egypte is 220 Volt. Soms zijn er stroomstoringen, een zaklamp is daarom handig. Een verloopstekker is niet noodzakelijk.

Marokko: In Marokko maken ze gebruik van Europese stopcontacten/stekkers met 220 volt.

Turkije: De netspanning is 220 volt. De stopcontacten zijn meestal hetzelfde als in Nederland of België.

Tunesië: In Tunesië geldt een netspanning van 230 V, je kunt gewoon jou elektrische apparaten gebruiken want de netspanning is hetzelfde als in Nederland

V.A. Emiraten: Je kunt jouw elektrische apparaten gebruiken want de netspanning (220 volt) is ongeveer hetzelfde als in Nederland.

Gezondheid

Een gezondheidsverklaring is niet meer verplicht op Schiphol. Controleer wel bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt eventueel wel een gezondheidsverklaring voor het land van bestemming nodig hebt.

Belangrijk: Wij raden je aan uitsluitend water uit gesloten flessen te drinken.

Categorieën

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00