Lees hier meer over Kyrenia:

Kyrenia is een prachtige stad in noord-Cyprus. De bestemming is populair voor toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden en rijke geschiedenis.

Kyrenia’s geschiedenis gaat helemaal terug tot aan de 10e eeuw voor Christus. De stad was in bezit door de Feniciërs, daarna door de Romeinen en dit werd gevolgd door de Arabieren. In de middeleeuwen lag de regie bij de Lusignans die een prachtig kasteel hebben gebouwd die tot de dag van vandaag nog steeds uitzicht biedt over de gehele stad.

Een aantal bezienswaardigheden zijn dus het kasteel van Kyrenia, de oude stadsmuren, de St. Hilarion-burcht en de 14e-eeuwse Agha Cafer Pasha-moskee.

De stad bezit ook over vele uitgaansgelegenheden. Denk aan clubs en bars die tot in de avond laat geopend zijn. Ben je opzoek naar heerlijk eten dan zijn er vele restaurants en cafés die lekkere Cypriotische en internationale gerechten serveren. Een aantal populaire gerechten zijn Halloumi-kaas, souvlaki en meze.

De stad heeft heel het jaar door aangenaam weer met droge en warme zomers. De winters zijn ook niet streng. De beste periode voor toeristen om de stad te bezoeken is tussen mei en oktober.

In conclusie is Kyrenia de perfectie locatie voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers en is er veel te doen voor alle leeftijden.

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00