55 resultaten

Regio's


Lees meer over Egypte:

Egypte is het land van de Rode Zee, van Farao’s en van de indrukwekkende piramides, sfinxen en ook van de grote woestijnen. Het land heeft een rijke kunstschatten zijn ongetwijfeld de piramides van Gizeh, de schatten van Toetanchamon en de opgravingen in Luxor. Het is ook het land van de prachtige zandstranden langs de kust van de Rode Zee met zijn sprookjesachtige onderwaterwereld.

Een van grootste badplaatsen in Egypte is Hurghada en ligt aan de Rode Zee. Ooit een klein vissersdorpje met maar weinig inwoners. Maar langzaamaan kwamen er steeds meer hotels en de luxe all inclusive resorts zijn er niet meer weg te denken. De badplaats beschikt over een fantastische onderwaterwereld, waar je naar hartenlust kunt duiken, snorkelen, surfen en zeilen. De stad Hurghada bestaat uit een aantal verschillende delen, zoals Sakkala en Dahar, het oudste deel van Hurghada. Hier zit de grootste bazaar van de stad. In Dahar kun je dan ook de allerbeste souvenirs kopen. In het nieuwe gedeelte bij Sakkala en de nieuwe haven kun je uitstekend dineren in één van de restaurantjes. Vanuit Hurghada kun je verschillende excursies doen. Bijvoorbeeld sterren kijken bij de Bedoeïenen.
Met een jeep of quad trek je door de woestijn en dineer je bij de Bedoeïenen terwijl je ’s avonds naar de mooiste sterrenhemel kijkt.

Sharm el Sjeikh een eveneens zeer populaire badplaats ligt helemaal in het zuiden van het Egyptische schiereiland Sinaï en heeft een unieke ligging: aan de Golf van Aqaba én de Rode Zee. De aangename temperaturen het hele jaar door maken deze badplaats tot een ideale vakantiebestemming. Je vindt er schitterende zandstranden waar je heerlijk kunt luieren en het diepblauwe, kristalheldere water van de Rode Zee maken Sharm el Sheikh tot een populaire duikbestemming. Gezelligheid vind je overigens ook in Sharm el Sheikh. In Na’ama Bay vind je een gezellige promenade en volop winkels, restaurants en barretjes.

Heb je vragen?

We beantwoorden ze graag

BEL 010 - 842 04 63

ma t/m vr 9.00 - 17.00, za 10:00 - 13:00